...sillä osaahan rouvakin fanittaa

Tänään on Michael Jacksonin syntymäpäivä. Hän olisi nyt 55-vuotias, jos eläisi. Siitä on jo neljä vuotta, kun eräs baari-ilta loppui ikävästi kuin seinään (ja hirveään itkukohtaukseen) kun kuulin suru-uutiset ikisuosikkini menehtymisestä. Vieläkin tuntuu pahalta.

Michael Jackson oli mielipiteitä, ihastusta ja vihaa herättävä persoona. Minulle hän oli ja tulee aina olemaan maailman paras musiikintekijä, nerokkain musiikkivideoiden kehittelijä ja eittämättä ikivihreiden biisien luoja. En tiedä mitään muuta musiikkia, mikä ei kyllästyttäisi tuhansien kuunteluiden jälkeen yhtään. Vieläkin kun "The way you make me feel" tai "Bad" tulee radiosta, on ihan pakko laittaa kovemmalle ja jammailla kuin viimeistä päivää. Tajusin muuten vasta pari päivää sitten että mitä siinä "The way you make me feel" -biisin kertsissä oikeasti sanotaan. Tämä on ongelma lapsuuden biisisuosikkien kanssa; ne kuulee silloin ihan miten sattuu, ja koko loppuelämän kuulee ne samalla tavalla (hyvä esimerkki on myös Ricky Martinin María, sehän menee että
"Uun, doos, trees, mumbaassimuma landé Mariia!", eikä suinkaan
"Un, dos, tres, un pasito pa'delante Maria").
On siis ihan hyvä aikuisena ihan tarkastaa ne sanat ettei nolaa itseään karaokessa tai muussa ryhmälaulantahetkessä.

Michael Jackson koki eläessään kaikenlaista shittiä rankasta lapsuudesta valokeilassa aina törkeisiin lapsiinsekaantumissyytteisiin asti. Myös ihonvärin vaihtuminen mustasta valkoiseksi ei ollut kaikille mieleen. Mitä väliä? Meille tosifaneille Michael oli (kyllä, hieman häiriintynyt) nero, jolla oli ihosairaus ja joka koki olevansa lapsen tasolla henkisesti ja sen takia piti makkarissaan poikien sleep-overeita. Olen ehkä naiivi, mutta tämä on minun mielipiteeni asiasta, enkä tule olemaan koskaan eri mieltä. Minun kokemukseni Michaelista on se, että hän oli arka, kiusattu ja lämmin persoona, joka halusi musiikillaan tehdä maailmasta vähän paremman paikan.

Minun maailmastani hän ainakin teki paremman. En voi ikinä sanoin kuvailla suhdettani tähän loistavaan musiikkiin tarpeeksi ylistävin sanoin. Ikuisesti, ikuisesti tulen olemaan surullinen siitä, etten ehtinyt nähdä tätä suuruutta livenä.




Tässä kuva ajalta, jolloin Micke näyttää jo vähän naiselta, mutta on silti seksikäs!

 
MJ:n synttärien kunniaksi tässä 10 omaa suosikkia niistä klassikoista (- jos on pakko tiivistää. Ei voi laittaa arvojärjestykseen. Lista voi myös vaihdella tunnelman mukaan):

  • Will you be there           
  • Bad
  • Black or White
  • Smooth Criminal
  • Scream
  • Dirty Diana
  • The way you make me feel
  • In the closet
  • Ghosts
  • Say say say




Lepää rauhassa, ikuinen idolini! Tänään sytytän sinulle synttärikynttilän.

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät