Hinkkoo, mutta elä ressoo

Luin äsken nasevan artikkelin siitä, miten koti ei ole lavaste, vaan "paikka missä hengähtää pitkän päivän jälkeen":


http://www.hs.fi/koti/a1412913531013?jako=5ec180c45d924909207bbe60f84b4483&ref=og-url


Tämä on niin totta! Kuinka monta kertaa viikossa koti onkaan kuin pommin jäljiltä, vaikka meilläkin vasta odotellaan pienokaista, eikä kotona arkena edes hirveästi vietetä aikaa.


Tämähän se ongelman ydin onkin; kiireessä tavaroita tulee "nosteltua" (lue: heiteltyä) just siihen paikkaan, mikä on sillä hetkellä lähimpänä.


Jos aamulla on enemmän aikaa niin petaan kyllä sängyn, pistän astiat koneeseen ja siistin eteisen pöytätason; jos menen aamuvuoroon (ja mieshän menee aina aamuun) niin no chance - mieluummin loikoilen hetken pidempään sängyssä / nautin hetken pidempään suihkun lämmöstä (tänä aamuna tuli vain kylmää vettä, yyh! Onneksi en ollut suunnitellut suihkuttelua).


Nautin kuitenkin suunnattomasti siitä, että koti on siisti. Meillä esimerkiksi kuljetaan kylpyhuoneesta muuhun kotiin eteisen kautta, ja ai että se sisälle kantautunut hiekka tuntuu mukavalta juuri pestyjen jalkojen alla. Puhumattakaan siitä, että olet juuri saattanut kantaa kodin lattialle tilkkasen jonkun oksennusta tai vaikka koirankakkaa kenkiesi pohjassa...
Uusi sääntö: kengät pois jo ovensuussa!
(Ja imurointia useammin kuin kahdesti kuussa...)


Olen järjestelijä, ja minulle riittää arjessa, että saan kerran päivässä tai kahdessa järjestellä kodin siistiksi ja kauniiksi. Liasta en niinkään murise, eikä minua haittaa pöly, kunhan villakoirat eivät pyöri liiaksi näkyvillä. Olisi vallan ihanaa, jos koti olisi aina puhdas ja tip top - ei siksi, että voisin ottaa moitteettomia kuvia blogiini tai saadakseni vieraat kateellisiksi, vaan koska siisti koti tarkoittaa minulle mielenrauhaa.
Arjen estetiikka kukkineen ja kynttilöineen on niitä juttuja, jotka piristävät rankan viikon keskellä huomattavasti ja auttavat viihtymään kotona entistä paremmin.
On toisaalta hyvä juttu jos pariskunnalla on muutakin tekemistä yhdessä (tai erikseen) kuin hinkata vessan kaakeleita (hinkatkaa mieluummin vaikka toisianne).


Jospa minulla olisi äitiyslomalla aikaa olla täydellinen kotirouva!

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät