...sillä ymmärtäähän rouvakin tekniikasta sen, milloin sitä kaivattaisiin lisää

Onko joku muukin sitä mieltä, että autoihin pitäisi saada niinsanotut puhekuplat? Siis jotkut lootat auton katolle, joiden avulla voit kommunikoida muiden liikkujien kanssa?

Aluksihan tässä "ohjelmassa" olisi valmiiksi tallennetut tekstit, kuten jalankulkijalle osoitettu "Mene vain, ole hyvä!", joka punaisella vilkkuisi auton katolla, ajajan hymyn siivittämänä, tietysti. Muutaman vuoden jälkeen kehiteltäisiin ohjelmia, joihin voisi itse syöttää tekstejä. Liian rivoja viestejä laite ei hyväksyisi (tässä vaiheessa ollaan jo niin pitkällä tulevaisuudessa, että kaikissa laitteissa on "äly" -liite), mutta kuskin persoonallisuus voisi hyvinkin paistaa läpi teksteistä, kuten "Ihana takki! Mene vaan, ei mulla oo kiire!" tai "Voi ei, anteeksi! En yhtään nähnyt tuota lätäkköä!". Päälle surullinen katse, ja saatat hyvinkin saada jalankulkijan sympatiat itsellesi.
Nappia painamalla voisit valita, ohjautuuko teksti etu- vai takaruutuun edessä- vai takanaliikkujalle.

Ohjelmahan toimisi käytännössä niin, että jonkinmoinen kuskin päähän ennen ajamaan lähtemistä asennettava antenni tallentaisi kuskin puhuman tekstin, korjaisi mahdolliset virheet / murteet yleiskielelle ja näyttäisi ne samantien ruudussa. Ajajalle ohjelma vielä lukisi tekstin ennen sen lähettämistä, ja sen voisi yhdellä sanalla hyväksyä. Ajan säästämiseksi kuski voisi tallentaa valmiiksi tekstejä, jotka lähtisivät saman tien sille koodatulla sanalla ruutuun ilman varmisteluja.
Lisämaksusta savolainen saisi valita ohjelman, joka ymmärtää savon murretta, eikä turhaan korjaile puhetta. Tämähän syrjäyttäisi hetkessä "ARI-1" -tyyppiset rekisterikilvet persoonallisuudellaan! Miettikää nyt: Kävisikö Antti Ruuskasen autoon teksti "Mene vain, ole hyvä!"? No ei! Sen pitäisi ehdottomasti olla muodossa "No antaapa männä vuan, eehän sitä tämmösellä kelillä ou kiire poes tiältä aaton lämmöstä, hehhe-he!"
Antti Ruuskasta sympaattisempaa savolaista saa kyllä toden teolla hakea.
Antti <3

Tällä autokommunikaatio-ohjelmallahan olisi joku huikea ajamisen ja keskustelun yhdistävä nimi, kuten "CARversation3000" tai vaikka näpäkkä "Commute-ication". Jos tuotetta aletaan kehittelemään, niin omistan oikeudet näihin nimiin. (Näin viime yönä unta, että olin sikarikas. Ehkä se oli enneuni.)

Itselle on monesti käynyt tilanne, jossa olisi tehnyt mieli vähän kouluttaa kanssa-ajajia teksteillä kuten "Saamerin puupää! Minä tulen sinun oikealta!!" tai "Sinä ET VOI vaihtaa kaistaa liikenneympyrässä niin, että tulet minun eteeni juuri ennen ympyrästä poistumista niin että minun tulee kaikella voimalla jarruttaa".
Saattaisin tarvita itselleni "Commute-icationPLUS":an isommalla ruudulla ja sateenkaaren väreillä.
 

Ostos-TV -mainos tuotteelle alkaisi itsekseen huokailevien, ajavien ihmisten kuvilla, jotka liikuttelevat epätoivoissaan suutaan auton sisällä. Sitten tuttu miesääni alkaisi puhua:
"Montako kertaa olet nähnyt kuskin jupisevan itsekseen autossa, mutta et saa mitään selvää?"
*Sitten kuva 80-luvun Ladan ikkunoita auki rullaavasta, toppatakkiin + muihin talvivarusteisiin hautautuneesta permanentti-Pirkosta, raskaasti huokaileva hänkin*
"Talvella ikkunoiden avaaminen muille liikkujille jotain huutaaksesi ei hirveästi houkuta.
HANKI NYT CARversation3000! EI ENÄÄ ITSEKSEENPUHUMISTA JA HELPOSTI VÄÄRINYMMÄRRETTÄVIÄ KÄSIMERKKEJÄ, VAAN SAAT VIESTISI PERILLE HETI JA SELKEÄSTI!"

Menen tänään suorittamaan pimeänajon.
Tähän aikaan vuodesta tekstinä laitteessa olisi varmasti suurimmalla osalla kuskeista "Käytäthän heijastinta, kiitos!"
Musta asfaltti + kirkkaat ajovalot + pimeys + sade = surkea näkyvyys.

Olen sitä mieltä, että CARversation3000 tekisi maailmasta paremman, selkeämmän ja helpomman!

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät