Searching for Sugar Man ja yks piparkakkujälkkäri

Katsoimme eilen ystäväporukalla dokumentin Searching for Sugar Man, ja jos olet "vau" -kokemuksen tarpeessa, niin suosittelen lämpimästi.

Liikaa paljastamatta dokumentti kertoo detroitilaisesta muusikosta, Rodriguez´sta, joka ei aikanaan koskaan "breikannut" kotimaassaan, mutta jonka levyt olivat artistin itse tietämättä huikea menestys Etelä-Afrikassa, jonne hänen levynsä oli eksynyt puolivahingossa ja lähtenyt leviämään under-groundina. Dokumentissa musikologi ja levykaupan omistaja kertovat etsintätaipaleesta, jonka aikana he tekevät kaikkensa löytääkseen tietoa tästä mystisestä artistista, josta kukaan tyypin kymmenistä tuhansista faneista ei tiedä mitään muuta kuin nimen. Lopputulos on enemmän kuin hätkähdyttävä.Ja se musiikki! Siis VAU. Kuuntelin eilen Cold Fact -albumia koko loppuillan, ja jatkoin tänään heti aamusta (löytyi onnekseni Spotify´sta, ja levyt löytyvät myös CDON.com:ista). En voi ymmärtää, miten tämä mies ei ole universaali superjulkkis.

Ihanaa, että maailma voi hetkessä avartua tällä tavalla; ihan kuin kokisi jonkun uuden ihanan maun tai tuoksun.

Uusista mauista sopiva aasinsilta; maistoin eilen ekaa kertaa Arlan uutta piparkakkurahkaa. Siis rahkaa, jossa on piparkakun maku. Positiivinen yllätys. Aika makeaa, mutta ei liian. Jos on armoton juustokakkujen ystävä kuten allekirjoittanut, niin tätä voi käyttää pahimman himon laannuttamiseen. Hyvä ja helppo talvijälkkäri syntyisi murustamalla piparkakkua ja vaikka Digestive-keksiä lasin pohjalle, ja päälle tätä rahkaa. Koristeeksi voi leikata vaikka carambolan siivun ja kiehkuran inkivääriä. Valitettavasti tämä jälkkäri jäi itsellä ajatusasteelle, joten kuvia ideastani ei ole (vielä). Mutta vielähän tässä ehtii.

Hyvä ihminen - KATSO Searching for Sugar Man. Nauti dokkarin kaverina vaikka se piparkakkurahka, ja Pentikin jouluteetä (inkivääriä, kanelia, kaardemummaa ja appelsiinin kuorta).

Lupaan antoisat 1 h 20 minuuttia.

Kuva: www.pentik.com 
Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät