tiistai 30. joulukuuta 2014

Nyt maistuis chicken tonight


Tässäpä maukas vinkki kylmien pakkasiltojen ruuaksi (testattu tänään ensimmäistä kertaa):

Täytetyt kanankoivet & uunikasvikset

Täyte:

- Loraus öljyä (mieluiten varmaan oliivi- ; meillä ei ollut kuin rypsiöljyä joten käytin sitä)
- Raastettua sitruunankuorta
- Sitruunan mehua
- Tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja persiljaa
- Täyteläistä fetajuustoa
- Mustapippuria myllystä



Täyte yksinkertaisesti survotaan kanan nahan (nahkan?) alle. Yrtit hakkasin silpuksi. Nahkaa ei edes tarvitse leikata auki, turhaan tein ensin viillot koipien sivuun - nahka lähtee auki ihan repimälläkin, kun löytää sivusta oikean kohdan.


Mieluisia uunikasviksia paloiksi, öljyä päälle ja uuniin (muista huomioida eri kypsennysajat, jos teet eri"tuntuisia" kasviksia) - mausteeksi merisuolaa ja rosmariinia (huomasin, että tarvitsen morttelin - auts!). Suosittelen myös vuoraamaan vuoan leivinpaperilla, juurekset jää inhottavasti kiinni uunivuokaan ja repeilevät sitten, kun niitä sekoittaa.

Et voilá - BON APPÉTIT! 
(Telkkarista tuli Julie&Julia -elokuva, jossa Meryl Streepin esittämä Julia Child toivottaa aina kimeällä äänellään "Bon Appétit", ja meillä tämä toivotus jäi päälle - toivotamme nykyään hyvää ruokahalua tällä lailla dorkasti. Yhtenä päivänä meinasi tulla ruokajuomat nenästä, kun mies toitotteli menemään.)

Huomenna sitten uudet meiningit uuden vuoden menún kera - to be continued!

PS. Rakastan meidän uutta kameraa! Olen jo oppinut ottamaan perushyviä kuvia. Opettelu jatkuu...

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti