Tämän päivän kaikki ihana

Facebookissa kiertävä Kiitollisuushaaste tavoitti minutkin. Haasteen tarkoituksena on listata viiden päivän ajalta viisi asiaa joista on sinä päivänä ollut kiitollinen. Tänään on haasteeni viimeinen päivä, ja koska jo alkuiltapäivästä minusta tuntuu siltä, että voisin listata kiitollisuudenaiheita useamman, päätin omistaa tälle viimeiselle haastepäivälle vallan oman kirjoituksen.
(Näin kai kiitollisuuteen keskittyminen toimiikin, olen joskus jostain lukenut; kun alkaa keskittyä kiitollisuudenaiheisiin päivittäin ei niitä pian tarvitse miettimällä miettiä, vaan ihmismieli alkaa automaattisesti keskittyä positiivisiin asioihin ja lykätä aivoissa syrjemmälle negatiiviset.)

Kukapa ei olisi kiitollinen elämän perusasioista - kodista, perheestä, työstä, lämmityksestä, puhtaasta raanavedestä, jokapäiväisestä ruuasta, vaatteista, rauhasta, terveydestä. Haasteen tarkoitus oli mielestäni kuitenkin se, että koska kiitollisuudenaiheita listataan monena päivänä, täytyy jokaisessa päivässä nähdä uusia juttuja, joista voi olla kiitollinen. Viiteen peräkkäiseen päivään ei välttämättä mahdu yhtään ihan kaamean hirveää päivää, mutta väistämättä joku päivä on toista parempi. Kiitollisuudenaiheita on silti kaivettava molemmista päivistä yhtä monta.
Positiivisiin asioihin keskittyminen pitäisi olla meille kaikille jokapäiväistä.
Vältyttäisi monelta mielipahalta, sairaudelta ja katkeruudelta.

Mikä siis tänään saa minut puhkeamaan kiitoksen lauluun?

1. Myöhäinen herääminen kolmanteen peräkkäiseen vapaapäivään.
2. Aamuinen jooga, kun olo kehossa on tukkoinen. Sain äidiltä lahjaksi äitiysjooga-kirjan ja -DVD:n. Puolen tunnin avaava ja rentouttava joogatuokio on just sitä, mitä kaipasin.
3. Maittava ja terveellinen aamupala rauhassa lehteä lukien. Joogan jälkeen ei tee mieli pipareita, jotka houkuttelevat ruokapöydällä. Kiitos.
4. Kasvohoito, jonka alkusyksystä lunastin puoleen hintaan Grouponilta. Petosella sijaitseva Hyvän Olon Salonki on helppo löytää, ja saan parkkipaikan ihan salongin edestä. Yllätykseksi vastassa on vielä tuttu hoitaja. Hyvä palvelu, tänne tulen toisenkin kerran.
5. Kirkasvalolaite, joka painaa alle kilon ja jonka saan heti otettua käyttöön kun pääsen kotiin. Innostuksissani maksan laitteesta 30€ enemmän kuin mitä luulen, minkä huomaan vasta kotona. Olen kuitenkin niin onnellinen siitä, että kaikkien näiden pimeiden vuoksien jälkeen minulla on kirkasvalolaite, että harkitsen silti vakavasti laitteen pitämistä.


Mitäs muuta ihanaa?
Talvinen keli, joka ei ole liian kylmä. Valesypressit, jotka epäilyttävästä nimestään huolimatta ihanasti joulustavat ikkunalaudan tunnelmaa. Uudet sähköhammasharjan päät. Se, että kaupasta saa jälleen klementiinejä, niitä parhaita "mandariineja". Julie Londonin ihana jazz-kokoelma "Julie is her name / Julie is her name vol. 2", jonka monen vuoden jälkeen "löysin" levyhyllystäni ja jota voisin nyt soittaa taas 24/7.


Kiitollinen olen myös siitä, että vaikka minun tekee mieli suklaata ihan koko ajan, olen saanut pidättäydyttyä siitä erossa jo kohta kaksi päivää. Työpaikalla odottaa huomenna pätkis-pussi. En tiedä mitä sille tekisin, varmaan pakko piilottaa jonnekin ja käydä hakemassa korvikkeeksi pieni raakasuklaapötkö. Raakasuklaatahan ei lasketa suklaaksi, josta on pysyttäydyttävä erossa. Mitä sitä nyt itseään ihan liiallisuuksiin kiduttamaan.

Uudessa Divaani -lehdessä on muuten monisivuinen Suklaa -extra. Tosi sopivaa. Varoituksen sana kaikille muille chocoholisteille.
Ehkä tuo kirkasvalolaite auttaa tässä asiassa? Sokerinhimohan johtuu monesti (heroiiniriippuvuuteen verrattavan riippuvuuden lisäksi) väsymyksestä. Katsotaan viikon jälkeen onko tilanne parantunut.

Keskustelu eilen ystäväni kanssa:
Minä: "Tiedäthän kun kaikki aina sanoo, että ´ethän ainakaan osta mulle joululahjaksi suklaata´?"

(Ajateltu jatko lauseelleni ystäväni päässä: "Niin että tänä vuonna sitten OIKEASTI tarkoitan sitä.")

Minä: "...niin sitä vaan että tänä vuonna mulle SAA ostaa sitten sitä suklaata!"

Valoisaa, tunnelmallista, havuntuoksuista ja konvehtimaisen samettista viikkoa sinulle!Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät