Rouvan keittiö on kodin sydän

"Jyns, jyns" kävi perjantaina rouvan keittiössä, kun kaappien ovet saivat kyytiä saippuavillalla.

Saippuavilla - mikä keksintö!! Hetkessä pääsee niin kovaan vauhtiin, että meno on kuin siinä yhdessä mainoksessa konsanaan, jossa mies innostuu niin kovasti kirkkaasta pesutuloksesta, että ajautuu lopulta kalsareissa pihalle pesemään jopa (söpön delfiinin muotoista) suihkulähdettä.

Mikä ero entiseen! Mistä se johtuu, että ne roiskeet huomaa kaakeleissa joka päivä, ja joka päivä ne inhottavat, mutta niitä ei vaan saa pestyä? Ehkä se saippuavillan kaivaminen laatikosta on ollut turhan rankka puuha. Tai ehkä on tajunnut sen, ettei roiskeita voi pyyhkiä vain yhdestä kohtaa, vaan tavarat on oikeasti siirrettävä ja käytävä läpi koko seinä.
Noh, näin sain vihdoin tehtyä, ja sehän kannatti.
Tuli "hyvä rouva" -olo. *Snaps* for me being a trooper!

Keittiön tavarat saivat muutenkin uudet paikat. Minua ärsytti joidenkin tavaroiden vaikeasti tavoitettavuus; mitä järkeä on säilyttää myslejä ja spagetteja rasiassa, joka on keittiön nurkassa niin, että sen päältä pitää ensin siirtää tavaroita, raahata se paremmalle paikalle että sieltä saa kaivettua mitään, ja lopuksi järjestellä se paikalleen takaisin? Kuluttavaa. Hermoja raastavaa. Nyt saan spagetit kattilaan ilman tuskastumiskohtausta ja lenteleviä kattilankansia.
(Pahoittelen, että käytän niinkin modernia muotoa kuin "spagetti" ilman h-kirjainta, mutta kone korjaa sen niin. Kirjoitusasuni lienee jostain omilta kouluajoiltani. Minua ärsyttää sanojen suomalaistaminen - siis "JUKURTTI" - mitä pelleilyä tämä on olevinaan? Kone muuten hyväksyi tuonkin sanan ilman "punakynää", huhhuh... Mihin tämä maailma on menossa. "Jugurtti" tai "jogurtti" muuten näköjään hyväksytään myös, joten käytänpä jatkossa jompaa kumpaa niistä, hä hää! Sitten joskus, kun kirjoitan jugurtista.)

Tajusin keittiötä uudelleen järjestäessä taas saman asian kuin monesti aikaisemminkin; miksi pitää tavaroita rumissa paketeissa, kun kaapit ovat pullollaan kivoja ja kauniita astioita? Siirsin oivallukseni jälkeen heti konetiskitabletit siitä hirveän rumasta pahvilootasta IKEAn pitsiseen kukkaruukkuun.
Much better!
Lisäksi viikko sitten saamiamme oman maan yrttejä solahti suloisesti Arabian pieneen kermanekkaan, joka on istunut tähän asti piilossa pimeässä kaapissa, yksin ja hyljättynä.



A cup of tea with fresh mint, anyone?

Pirteää uuden viikon alkua! Pysykäämme ahkerina. Siitä tulee hyvä mieli.

PS. Terkkuja mökiltä.
Ehkä vielä yhdeksi yöksi ensi viikonloppuna...





 


Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät