Ihan virallisestikin TÄTI

Olen ollut "täti" siitä asti, kun aloitin kuusitoistavuotiaana kesätyöt jäätelökioskilla.
"Anna rahat tädille".


NYT olen täti ihan oikeastikin! Eilen, 2.9.2014, tähän maailmaan syntyi ihka ensimmäinen tätitettäväni. Pieni, tumma ja täydellisen suloinen, puoliksi espanjalainen Maia-tyttö. Sanat eivät riitä kertomaan, miten paljon välitän tästä pikku-ihmisestä jo ennen kuin olemme edes tavanneet.


Tädin rakas!


Onneksi sain varattua matkan Sevillaan, ja näen tämän pienen ihmeen ihan livenä jo neljän viikon päästä.
Pääsen myös nauttimaan Sevillan kesän viimeisistä tuulahduksista ja varastoimaan auringonvaloa pitkän talven varalle, miten ihanaa! Olen täällä Suomessa ollut jo ihan syysfiiliksissä ja nauttinut näistä kirpeämmistä päivistä, mutta kieltämättä on hauskaa lähteä vielä hetkeksi nauttimaan kesäilmoista.


Miettikää, miten onnellinen pikkuinen; saa asua syksyt, talvet ja keväät kuvankauniissa ja lämpimässä Sevillassa, kuulla kaduilla flamencoa ja ihanan letkeää etelä-espanjan puhetta, tanssittaa pieniä käsiään rattaissa keväällä pääsiäisen aikaan, kun koko kaupunki pukeutuu värikkäisiin juhla-asuihin ja kadut täyttyvät kulkueista ja musiikista, tuoksutella suitsukkeiden ja mausteiden huumaavia tuoksuja, ja sitten, kesän tullessa, lentää sukulaisten hemmoteltavaksi Suomeen, jossa saa nauttia valoisista kesäöistä, rantasaunoista, juhannuksesta, järvivedestä, maailman parhaista irtokarkeista ja tädin lihapullista.
Ja miltä tuntuukaan pikkuisesta, Espanjassa asuvasta ihmisestä nähdä ensimmäisen kerran jouluna lunta! Joulupukki, revontulet, kuusi täynnä värikkäitä koristeita ja pöytä täynnä suomalaisia jouluherkkuja.


Maia, olet aika onnentyttö!


Siskoni mies lähetti minulle siskoni raskausaikana ihanan kuvaviestin, jossa luki näin:
"Una tía es la persona especial que da el amor de una madre, el apoyo de una hermana y la comprensión de una amiga. Vívan las tías!"
eli vapaasti käännettynä
"Täti on se erityinen henkilö, joka antaa äidin rakkauden, siskon tuen ja ystävän ymmärryksen. Eläköön tädit!"


Miten totta! En voisi kuvitella rakastavani toisia lapsia yhtä paljon kuin siskojeni lapsia, omieni lisäksi. Maia-pikkuinen saa kunnian olla ensimmäinen "rakkauteni uhri", johon pakahdukseni suollan!
Niistä pusuista ei tule loppua!


Hyvää syntymäpäivää, rakas, ja tervetuloa maailmaan! Sinulla on kaikki ihana edessäpäin. Teen omalta osaltani kaikkeni, jotta taipaleesi olisi täynnä onnen hetkiä, iloa, pettymyksistä pää pystyssä nousemista, hauskoja muistoja ja joka päivä rakastetuksi itsesi tuntemista.
Olen täti.
Kylläpä elämä tuntuu laukkaavan vauhdilla.
Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät