ELOkuun ensimmäinen

On elokuu!
Viimeinen virallinen kesäkuukausi. Kuitenkin, koska niin monen vuoden ajan elämästäni tein näihin aikoihin ihan viimeisiä kesäjuttuja ja valmistelin itseäni henkisesti kouluvuoden alkamiseen, on tämä kuukausi edelleen jo vähän syksyn tuntuinen.
Onneksi helteet jatkuvat vielä, eikä hämäräkään yllätä turhan aikaisin. Töitten jälkeen voi edelleen suunnata suoraan mökille grillaamaan (ihoa ja broileria) sekä saunomaan ja uimaan.


Makustelin sanaa "elokuu" tuossa äsken. "Elo-kuu". Hassu yhteensattuma; jotenkin nimittäin juuri elokuussa kehoni alkaa aina heräilemään eloon tietynlaisesta kesähorroksesta; se kaipaa enemmän virettä, tekemistä ja värikästä, keventävää ruokaa. Uusi harrastus on minun mielestäni parasta aloittaa elo-syyskuun vaihteessa, kun viretaso on jälleen huipussaan. Vuodenvaihteessa vatsassa painavat jouluherkut, ja mieltä painaa pimeys. Ei silloin jaksa oikeasti aloittaa mitään elämänmuutosta (tai monesti jaksaa, mutta sitten parin viikon päästä rypee itsesäälissä, kun "ei vaan kykene".)
Akkuja on taas ladattu kesän (=heinäkuun) ajan, ja voin jälleen ilolla kutsua itseäni reippaaksi (trust me, tätä ei voi sanoa usein, enemmänkin olen sellainen laiskanpulskea ja mukavuudenhaluinen kotikissa).


Elokuussa on parasta
~ tuoreet marjat (lähinnä vatut ja metsämustikat, en saa niistä tarpeekseni! Kuljen suu sinisenä niin pitkään kuin mahdollista)
~ raikkaat aamut (ei vielä viileät, mutta sellaiset, joita hengittäessä koko keho tuntuu saavan lisää virtaa)
~ hämärtyvät illat, jolloin mökin pihalle voi laittaa lyhtyjä, tai järvelle kelluvia kynttilöitä
~ rapujuhlat (juurikin tuollaisena rauhallisena, hämärtyvänä iltana)
~ syysvaatteiden osto (joka vuosi löytyy joku ihana takki. Nyt kuitenkin omistan jo tosi kauniin, joten jätän ihastukset kaupan hyllyyn. Housuostoksille sen sijaan täytyisi päästä...)
~ uuden kirjan avaaminen (tämä juontaa juurensa koulun aloitukseen ja uusien oppikirjojen huumaavaan tuoksuun); kesällä olen ollut laiska lukija, mutta joku leppoisa loppukesän romaani voisi olla paikallaan tälle kuulle
~ englantilaiset poliisisarjat (joista ehdottomasti ykkösenä Midsomerin murhat - tilasin juuri kotiin kaksi DVD-boksia -HUOM! Sillä alkuperäisellä Barnabylla!)


Uutena harrastuksena päätin lähteä kokeilemaan Kuopion Reippaan Voimistelijat ry:n jumppia (I know, eikö kuulostakin ihan joltain rouvasjumpilta?) monen vuoden jälkeen, ja tehdä samalla vähän säästöä nykyiseen. Kävin nuorempana kyseisissä jumpissa, ja olin melko hyvässä kunnossa niiden ansiosta. Tuleva lukujärjestys ilmestyy tämän kuun aikana nettisivuille. Jumpat alkavat 1.9.


Harkitsen myös edelleen uuden kielen opiskelun aloittamista... Saas nähdä, miten intoudun!


Ihanaa, leppoisan kesäistä mutta jo hieman kutkuttavan syksyistä elokuuta!Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät