Huh, hellettäHellettä pukkaa.
Meillä on +28 astetta kotona, ihan ympäri vuorokauden. Läpivetoa ei saa, ja tuuletin pyörittää samaa lämmintä ilmaa edestakaisin. Jääkaapilla käydessä ruokia valitsee yllättävän pitkään; "Hmm, ottaisinko munia... (Aaaah miten ihana viileys!!) ..eikun jugurttia... eikun...".
Viime vuonna tähän aikaan säilytimme lakanoitamme pakkasessa. Pitäisikin ottaa tämä keino taas käyttöön. Parhaan tuloksen saa, kun lakanat suihkuttaa ensin kosteiksi suihkupullolla. Ne viilentävät juuri sen aikaa, että ehdit nukahtaa suloiseen uneen.


Tätä tunnetta ei muista kylmänä talvipäivänä! Sitä, miten aamulla herää nihkeänä ja huonosti nukkuneena, mutta onnellisena siitä, että on kesä. Että aurinko paistaa joka päivä ja kun töihin lähtiessä laittaa mekon päälle voi olla varma, että illallakaan se ei ole liian vähän.
Koska meillä on niin MAHOTTOMAN kuuma, olen juuri oikea henkilö antamaan viilennysneuvoja. "Lakanat pakkasessa" -neuvon lisäksi luotan heinäkuussa seuraaviin:


Ihon ykkösviilentäjät


Peppermint Foot Scrub on sellainen tuote, että aina kun se loppuu suihkuhyllystä on seuraava purkki jo odottamassa avaamista. Niin hulluna olen tähän jalkakuorintaan! Sitä voi käyttää suihkussa, tai kuten yksi ilta tein, kylmän (ah!) jalkakylvyn aikana. Veteen liukenemattomat hohkakivirakeet tuntuvat ihanan karheilta jalkapohjissa. Loistavan tuloksen saa, kun käyttää ensin kuivaan jalkapohjaan raspia (höpö höpö etteikö raspia kannattaisi muka käyttää, miksi ei! On eri asia raaputella kovettumat pois neljä kertaa vuodessa (kuten itse teen) kun joka päivä - tervettä järkeä saa käyttää), kuorii sitten ihon scrubilla ja levittää lopuksi piparmintulle (ja minusta ihan minttu-jätskille) tuoksuvaa tehokosteusvoidetta (olen paapattanut tästä tuotteesta ennenkin mutta se vaan on niin... niin... Äh, just try it!). The Body Shopissa on 10.8. saakka Peppermint -tuotteista tarjous; kuorinta ja tehokosteusvoide yhteensä 15€ (norm. 28,60€)! Täydellinen ajoitus!


Body Shopin muihin tämän hetken ykkösihanuuksiin kuuluu myös kesäuutuus Body Sorbet; sorbetinkeveä kosteusvoide, jota voi säilyttää jääkaapissa (ja tätä ehdottomasti suosittelen); tuote imeytyy ihan saman tien ja sisältää luomu-aloeta, mikä rauhoittaa ihoa esimerkiksi auringonoton jälkeen. Itselläni on tällä hetkellä vielä plöräys (anteeksi epäviehättävä ilmaisu, mutta tämä sana on paras kuvaamaan sorbettimaisen tuotteen puristamista ulos tuubista) satsuman tuoksuista sorbettia. Seuraavaksi taidan napata greipin.
Spa Fit -sarjassa on lisäksi aivan ihanan viilentävä ja virkistävä geelivoide. Siinä on mukana sitrusraaka-aineita ja kofeiinia, joka vilkastuttaa verenkiertoa. Tämän tuotteen jälkitunne on oikeasti ihan kylmentävä! Huipputuote siis levitettäväksi aamuisen suihkun jälkeen. Plussana pehmeämmän ja siloisemman tuntuinen kesäiho (nyt, kun sitä ei saa piiloon vaatekertojen alle).


Minä pakastan sinua


Vesipullot, hedelmät ja marjat: pakkaseen. Ja ne lakanat kans. Pakastimeen unohdettu vesipullo on ihan ykköskaveri rannalle; pitkin päivää hitaasti sulava jääkalikka laukussa virkistää huomattavasti pidempään kuin parissa tunnissa mauttomalta teeltä suussa tuntuva hanavesi. Hedelmiä voi pakastaa myös, ja käyttää ne smoothieissa. Edelleen on testaamatta "maailman helpoin banaanipehmis" eli banaanit pakkaseen ja jäisinä tehosekoittimeen, mutta ehkä kokeilen sitä tällä viikolla, vapaapäivänä (mieleni on tehnyt pitkään myös banaanilettuja). Mansikat haemme tällä viikolla ja osa niistä menee pakkaseen talvea varten. Sulatetut marjat on yök (paitsi herukat) mutta smoothieissa ne menee mainiosti.


Simple but clever - käsipesu


Nyt pidät minua ihan hölmönä, mutta kokeile ensin! Laske raanavesi ihan jääkylmäksi ja pese siinä kädet kyynärpäihin asti. Takuuvarma viilennys. Helpottaa ikkunattomassa ja hiostavassa suihkuhuoneessa meikkaamista (siksi, että siellä on paras peili). Pyysin myös yhtenä päivänä rakastani raahaamaan tuulettimen naamani viereen. Se auttoi, mutta jauhemainen meikkipuuterini ei tykännyt.


Tässäpä helpotusta helteeseen.
Myös iltauinti sen jälkeen, kun aurinko on jo mennyt pilven taa, on oiva viilennyskeino. Yhtenä iltana kalisuttelin hampaita vielä autossa matkalla kotiin, mutta kylläpä uni maittoi heti paremmin viilennyksen jälkeen.


Nautitaan helteistä, ihan kohta on taas kylmää ja sateista!
Eilen metsälenkillä Puijolla olin jo tuoksuttavani orastavia loppukesän tuoksuja - vehreys alkaa tummua, mustikanvarvut tuovat oman, jo hieman syksyisemmän tuoksun luontoon, ja jostain, ehkä niiden ihanien, metsätien varrella seisovien puutalojen pihasta, tuli vieno omenan tuoksu. Suustani tuli lause, minkä kuulee vain syksyisin:


"Pitäisiköhän leipoa omenapiirakka?"

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät