Ny rillataan -ja fiilistellään

We´re baaa-aack!


Terkkuja kauniista Kroatiasta. Loma oli rentouttava, ihastuttava, kummastuttava, avartava ja myös lopulta aurinkoinen. Ensimmäiset päivät sain kärvistellä se yksi ainoa paksumpi paita päällä, minkä olin varannut mukaan, ja silitellä kaihoisasti hotellin vaatekaappiin purkamiani kesävaatteita.


Olen koko viikon ajan naputellut tekstiä, jossa kerron lomakohteistamme tarkasti ja tunnollisesti, mutta päätin julkaista sen viestin myöhemmin.
Nyt ei vaan yhtään ole semmoinen asia-fiilis. "Haluan fiilistellä" -fiilis jyllää paljon voimakkaampana.


Minua ihastuttaa ja kutkuttaa se ajatus, että seuraavaan lomaan on enää viisi viikkoa. Pätkin tänä vuonna kesälomani kolmeen osaan, joten tiedossa on nautinnon hetkiä myös heinäkuussa ja syyskuussa. Luin jostain joskus, että työmotivaatiolle ja terveydelle ylipäätään on parasta pätkiä perinteinen neljän viikon kesäloma useampaan pätkään, ja käyhän se järkeenkin; hieman eri tunnelmissa oltaisiin, jos seuraavaan lomaan olisi melkein vuosi.
Vietämme toisen lomapätkän aikana ensimmäistä hääpäivää, ja keksin jo aika ihanan reissukohteen ihan täältä koto-Suomesta...


Vietin tänään aamuni rauhallisesti uutta Divaani -lehteä lueskellen ja kotia siivoten. Kun saavuin työpaikalle kauppakeskukseen oli kuin olisin astunut eläintarhaan; helatorstain jälkeinen (palkkapäivä-)perjantai tuntuu olevan suosittu lomapäivä. Shoppailin pari kesämekkoa, ja töihin tullessa oli jo sellainen olo, että "Kääk, rauhaa ja hiljaisuutta, please!" Metsän keskelle totaaliseen hiljaisuuteen.
Minulle tulee tällaisia stressireaktioita melko usein, ja myyjän sosiaalisessa työssä tämä ei ole paras ominaisuus. Pystyn kuitenkin aika hyvin feikkaamaan, ja monesti ei tarvitse feikata kuin hetki, kun mieli piristyy oikeastikin. Olen huono murjottamaan seurassa.
Nopeasti tänäänkin huomasin, että hei - ihmisethän on ihan kivoja. Ja niinhän ne on aina, minä olen vaan itse aikamoinen jöröjukka välillä. Onneksi töissä hymy kuuluu työasuun. Hymyterapialla on ihmeellinen vaikutus!


Ihanaa juhlapäivää niille, joilla huomenna sellainen koittaa, ja palatkaamme Kroatia-tunnelmiin tarkemmin vaikka ensi viikolla. Nyt fiilistellään!


PS. Jos kylmyys ahdistaa, niin käy hakemassa lähileipomosta lempijälkkärisi, nappaa käteesi herkullinen kirja, sytytä kynttilät ja nauti sateenropinasta kotisi lempinurkassa. Tai suunnittele alkukesän räjähtävimmät bileet esimerkiksi Hawaiji-teemalla. Kuka sitä ehtii ulos kurkistella, kun karaoke raikaa, possunkylki tuoksuu grillissä ja drinkkimikseri helisee!
Aloha!Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät