Titi-pähyvinnii-tyy

Muistatteko, kun joskus talvemmalla haikailin pääsiäisen aikaisiin, keväisiin tunnelmiin?
Nyt sitten kävi niin, ettei tarvinnut kauempaa haikailla; tuollahan on sellainen keli jo nyt! Ennen kuin helmikuukaan on ehtinyt vaihtua maaliskuuksi.

Tällä viikolla olen oikeasti ollut jo haistavinani kevään ensi tuulahdukset. Tuuli kyllä itsessään on jotain siperialaisperäistä, joten käytössä on samat ulkovaatteet kun kymmenen asteen pakkasilla. Hiekka kuitenkin rapisee kenkien pohjissa, tuuli kuiskaa terveiset avovesiltä ja talitiaiset visertävät hellyttävät huomenet työmatkalla. Harmaata on, mutta siitä kokonaisvaltaisesta pimeydestä ei ole enää tietoakaan.
Eilen saimme jopa auringonpaistetta. Onnellisuuskäyrä nousi hetkessä viidestäkympistä sataan.


Kohta voi jo ottaa kasvoille muutamat kesakot möksällä... Aah!

Ystäväni postasi Facebookiin kuvan, jossa luki näin:
"How to be happy -
Decide every morning that you are in a good mood".

This is so true!
Olen testimielessä toteuttanut välillä "Salaisuus" -kirjan ideologiaa. Puolet kirjan kertomasta on ehkä täyttä puppua, mutta kirjan perusajatus, eli "se, mitä ajattelet, tulee luoksesi", (positiiviset ajatukset lisäävät hyviä asioita ja negatiiviset ajatukset lisäävät huonoja) on vallan tosi.

Olisi niiiin paljon tehnyt mieli ajatella kaikesta negatiivisesti esimerkiksi toissapäivänä surkeasti nukutun yön jälkeen, mutta (toisaalta kiireenkin takia) asioiden tekemiseen keskittyminen ja murehtimisen unohtaminen saivat minut jo melkein unohtamaan nukkumattomuudenkin. Matkalla bussipysäkille (autoomme tuli yhden illan kestävä "vika" - älä kysy, en tiedä mitä tapahtui, mutta jouduin jättämään sen työpaikan pihaan) keskityin väsymyksestä punaisten silmien kaihertamisen sijaan siihen talitinttiin.

En ole päässyt urheilemaan puoleentoista viikkoon (mitä ennen olin toiset puolitoista viikkoa urheilematta flunssan takia) koska pitkästä aikaa juostessani kipeytin lonkkani pahasti. Voisin masentua, mutta mitäs se auttaisi?
Tänään menen salille ja lämmittelen vaikka vaakatasossa, jos en muuten, ja teen sen, minkä pystyn.

Surkeasti nukuttujen öiden, urheilemattomuuden ja ylensyömisten (ja -juomisten) jälkeen muistaa taas, miksi terveelliset elämäntavat ovat niin arvostettuja:  
Ne tekevät minusta paremman ihmisen.
Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Olo on niin miljoona kertaa parempi hyvän ja terveellisen ruuan, vedenjuonnin, 8,5h yöunien ja kaunistavien seerumitippojen jälkeen verrattuna Big Mac -aterian, zombieohjelmien, 11 alkoholiannoksen ja 26 tuntia iholla olleen meikkikerroksen jättämien painajaisten jälkeen.

Errare humanum est.

Uusi viikonloppu ja uusi mahdollisuus edessä. Let´s make things better ;)

(Otsikko "Titi-pähyvinnii-tyy" oli vastaus Hyvät Ja Huonot Uutiset -ohjelmassa sutkautettuun kysymykseen "Mitä sanoo savolainen talitintti?" :D)


Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät