perjantai 21. helmikuuta 2014

Loppuviikon topit ja flopit

Tein eilen jotain uutta! Kokeilin nimittäin uutta ruokareseptiä keskellä viikkoa.

Päivä oli ihana; pääsin jo poikkeuksellisesti puoli neljältä johtuen koulutuksesta (vallan mainio muutaman tunnin setti), ehdin nauttia päivänvalosta eikä minulla ollut minnekään kiire.
Rakastan koulutuksia; niistä tulee aina fiilis, että olen todellakin (todellakin,todellakin,todellakin) valinnut oikean alan. Ja voi, mitä ihania uutuuksia meille on tulossa tämän vuoden aikana! Tuskin maltan odottaa.

Käppäilin koulutuksesta torille ja suunnistin kauppaan hakemaan tarvitsemani ainekset sitruunapastaan. Parmesaanimöhkäleen nappasin Kauppahallin Delicosta.
(Nälkäisen rouvan vinkki ruuanlaittohetkeen: Osta parmesaanijuustoa aina vähän enemmän kuin mitä tarvitset; pala terveellistä, proteiinipitoista parmesaania ja lasi vettä vievät pahimman kärttyisyyden mennessään!)

Loppujen lopuksi sitruunapastan teosta ei seurannut mitään muuta hyvää kuin tämä keväisen vehreä kuva:

(Pastaan tulee omatekemä sitruunapesto, joka sotketaan spaghettiin kuten avokadopastassa.)

Sitruunapasta oli pahaa.
Saimme sentään hyvät naurut, kun yritimme saada kieltämme irti kitalaesta. Aivan liian hapanta settiä. Kyllähän sillä mahansa täytti, mutta en voi suositella valmistamaan (siksi pimitän reseptinkin).
Käytiin hakemassa lohdutukseksi Filmtownista säkit karkkia.

Tänään valmistamani herkkusieni-pekonirisotto sen sijaan oli vallan hurmaavaa.
Kahdelle se syntyy näistä tarpeista:

- 1,5 dl Uncle Ben´s risottoriisiä (myös Arborio -merkkinen on hyvä)
- Loraus oliiviöljyä
- 3 dl kanalientä (kiehuvaa vettä johon sotkettu 1 luomukanaliemikuutio)
- 0,75 dl valkoviiniä (kuiva / puolikuiva, mieluiten hedelmäinen ja vähän hapokas)
- Parmesaania (n. puoli dl)
- Ripaus suolaa

- n. 8 kpl keskisuuria, tuoreita herkkusieniä
- 6 siivua pekonia (esim. HK)

Risottoriisit mitataan kattilaan, jonka pohjalla on kuumentunutta oliiviöljyä (pistä liesi pienemmälle jo tässä vaiheessa). Riisiä kuullotetaan öljyssä hetki, jonka jälkeen lisätään kanalientä vähitellen - riisi ei saa kuivahtaa. Pata saa porista hiljalleen noin 20 minuuttia. Viisi minuuttia ennen valmista lisätään nestettä viimeisen kerran, ja tällä kertaa se on valkoviiniä. Sekoita. Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita vielä kerran.

Paista pekonit valmiiksi ja nosta ne sitten lautaselle odottamaan. Paista pekonin jättämässä rasvassa paloitellut herkkusienet. Mausta sienet pippurilla ja chilimausteseoksella.

Pilko jäähtyneet pekonit pieniksi.
Kasaa lautaselle risottoa ja ripottele päälle paistetut herkkusienet sekä pekonia. Mausta parmesaaniraasteella ja tuoreella basilikalla.

               NAM!

(Voit ostaa ruuan valmistukseen pienemmän pullon viiniä, tai ostaa ison ja nautiskella lasillisen risoton kanssa. Tällä kertaa päädyin tekemään risottoa, koska olimme avanneet valkoviinin, mistä emme kumpikaan pitäneet. Joskus näinkin päin.)

PS Päädyin kauppareissulla kosmetiikkaosastolle. Helena Rubinsteinin ripsarit olivat Sokoksella -20%. Olen aina ihastellut HR:n ripsarien harjoja, ja nyt tarjouksen innostamana päädyin ostamaan pidentävän maskaran. Ensimmäinen käyttökerta jätti mukavat fiilikset. Ripsari lupaa säännöllisessä käytössä vahvistaa ja pidentää räpsyttimiä (kuten Jorma Uotinen tokaisee - "Ei huooono!").
Tuloksia odotellessa ;)



Nautinnollista viikonloppua! <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti