Top 10 Piristäjät 12/2013

Positiivisella linjalla jatkaakseni päätin listata piristäjien top kympin tämän vuoden pimeimmille päiville. Jos siis sinustakin tuntuu, että mikään unimäärä ei riitä pitämään sinua koko päivää virkeänä, flunssa on tullakseen joka toinen päivä (mutta ei sitten tulekaan) ja työkaveri ihmettelee sinun näyttävän surulliselta kun todellisuudessa olet vaan ihan muissa maailmoissa (siis nukut silmät auki ja seistaaltaan) niin tässäpä vinkkejä sinullekin!

Guarana-jauhe
Se ei ollutkaan tämä, mikä aikaisemmin aiheutti minulle huonon olon, vaan samaan aikaan aloitetut kalaöljykapselit! Nyt voin siis ilolla ripauttaa teeheni teelusikankärjellisen potkua. Teenjuoja kenties huomaa kärjellisen vaikutukset, mutta kahvin kofeiinimäärään tottuneille suositusannostus on varmaan suurempi. Kannattaa kuitenkin aloittaa maltillisesti.

Eteeriset öljyt
...etenkin sitruuna, rosmariini, minttu tai kuten allekirjoittaneella: appelsiini. Luin lehdestä, että jos aamulla on vaikea nousta, niin sängyn viereen kannattaa varata eteeristä öljyä ja nuuskuttaa sitä heti herätyskellon soitua, niin se herättää heti kivasti uuteen päivään. Toimi tänä aamuna, mutta vasta, kun olin päättänyt jo nousta. Heräsin TAAS puolisen tuntia kellon soimisen jälkeen, mutta hienosti kuitenkin jo ennen kahdeksaa. Siis miten voi olla niin vaikeaa herätä yhdeksän tunnin unien jälkeen? Heräsin veskiin puoli kuusi, ja oikein hyökkäsin takaisin peiton alle; niin paljon unetti. Ei siis ole kyse siitäkään, että nukkuisin liian pitkään.

Voi kun meilläkin kasvaisi appelsiineja kadulla, kuten Sevillassa...


Kynttilät
Yllätys, yllätys... Tähän vuodenaikaan kynttilöitä voi kuitenkin polttaa jo aamulla. Iltavuoropäivänä saatan käpertyä aamuyhdeksältä sohvannurkkaan paksun kirjan ja viltin kanssa ja sytyttää ikkunalaudalle kynttilän kaveriksi.Paksu jalkavoide
Jalkojen rasvaus on sellaista ikipuuhaa; koskaan ei tule aikaa, jolloin niitä ei tarvitsisi rasvata. Kun jaksaisikin raspata ja kuoria kantapäänsä joka viikko. Kaksi voidelemppariani ovat Lushin Lemony Flutter, jota voi laittaa kaikkiin kuiviin kohtiin päästä varpaisiin, sekä The Body Shopin Peppermint Intensive Foot Rescue. Ihanan tuoksuisia molemmat (myös vieressänukkujan mielestä).Berocca
Minua on alkanut mietityttää Beroccan väriaineet; täysin turhia lisiä, jotka voisi välttää nappaamalla tarvittavat lisävitamiinit kapseleina. Mutta kun se poreilu on niin kivaa... Nappaan jo muutenkin niin monta kapselia aamulla, että tällä on kiva huuhtoa muut alas. Makukin vie ihanasti kesään sinä hetkenä, jona toivoisi olevansa vielä peiton alla lämpimässä.

Herätysvalo
Ehdottomasti paras tapa herätä aikaiseen kellonaikaan. Vielä kiinni lepäävät silmät luulevat, että aurinko paistaa, vaikka ulkona sataisi joulupukkeja. Tähän aikaan vuodesta kuitenkin vedän hirsiä jollain puoli-talvihorrostasolla, joten en meinaa herätä laitteen kevyeen plimplatukseen (en keksi kuvaavampaa nimeä sille äänelle, mitä kello päästää). Olen jo monesti säätänyt valoa kirkkaammalle, mutta vielä ei ole tullut aamua, jolloin olisin herännyt virkeänä pelkkään valoon. Uusi yritys huomenaamuna. Ja appelsiiniöljyn korkki auki heti kellon soidessa!

Sauna
Mikäpä voisi nopeammin tuottaa turvallisuuden ja lohdun tunteen, kuin lämpö? Saunailtana saa tehdä kaikki viikon ihanuudet: kuorinnat, naamiot, hiusten öljyhoidot ja muut mielenvirkistäjät.

Eksoottiset hedelmät
Keho ja iho kaipaavat tähän vuodenaikaan kaikkein eniten kaikkea mahdollista: vitamiineja, ravintoaineita, rasvoja. Ihanat etelän hetelmät piristävät takuuvarmasti. Arvatkaa, olisiko tehnyt mieli napata tänään kassalta jälkiruuaksi Pätkis? Onneksi en napannut. Onneksi söin passionhedelmän. Oli taivaallista! Ja hinta oli sama.

PS. Söin aikaisemmin ruishampurilaisen. "Ruis-" -alku saa sen kuulostamaan terveellisemmältä, mutta ei se ollut. En siis todellakaan aina onnistu näissä Parempi Valinta -haasteissa ;) Mutta täydellisyys onkin tylsää. Hesen ruishamppari oli ihan superhyvää!

Kuntoilu
Tiedän; on vaikeaa saada raahattua itsensä salille, kun tekisi mieli syödä 24/7 ja vetää kyytipojaksi lisää unta. Tänään kuitenkin sain raahattua itseni pitkästä aikaa nostamaan rautaa, ja voi veljet että se tuntui hyvältä. Eilisillan raikas talvilenkkikin meni kuin siivillä, kun oli hyvää juttuseuraa. Itsekseen tulee harvoin lähdettyä lenkille tai jumppaan, joten kuntoilutreffien sopiminen on oiva keino. Salin puolella taas on kiva tehdä omaan vauhtiin ja tehokkaasti, mutta sinnekin tulee lähdettyä helpommin, kun laittaa salikamppeet jo illalla valmiiksi -ja patterille. Ihana sujauttaa lämpimät jumppapöksyt aamukankeisiin jalkoihin (aamusalihan on ihan paras, ei tarvitse taistella laitteista ja voi rauhassa näyttää Walking Deadiltä).

Hyvä hittibiisi
...sen jälkeen, kun olet monta viikkoa kunnellut vaan Classicia ja kauppakeskuksen joululauluja.
Tänään töihin ajaessa Jason Derulo houkutteli minua puhumaan likaisia. Meinasi pistää kuumottamaan tanssihäntää (muistatteko sen ystäväni, jonka kanssa ostamme rumia joulukortteja? "Tanssihännän vipatus" on meille merkki siitä, että kunnon hikisestä tanssi-illasta on liikaa aikaa).

Huomennahan on kuuluisa Touhu-Torstai! Saa nähdä, mitä tapahtuu. Pihvi-illallinen hra Timosen kanssa on jo ainakin sovittu. Nam!

Tässä viimekerralta. Huomenna pistetään paremmaks (jos mahdollista)!

Ihanan virkeää juhlakauden alkajaista ja onnea itsenäinen Suomi 6.12.!Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät