Mrs. T:n tämän viikon metkat jutskat

Jopas on rouvalla ollut kiireinen elämä, kun ei ole ehtinyt päivittämään moneen päivään minkäännäköistä tekstiä. Nytkin, jos olisin järkevä, olisin jo nukkumassa (huomenna aikainen herätys); mieleni saa kuitenkin kaipaamaansa vaihtelua tämän pienen joulunaluskaaoksen alla, kun se saa tuotettua jotain edes vähän enemmän luovaa.

Tässä siis viime päivien parhaita juttuja - ja koska kuva kertoo monesti enemmän kuin tuhat sanaa niin olkoot juurikin kuvat tällä kertaa pääosassa.

Tämän vuoden jouluteeni, jo aiemminkin mainittu Pentikin.
Meidän eka joulukortti (joka saapui vanhalla sukunimelläni hajamieliseltä äidiltäni) <3Yllä oleva salaatti ansaitsee ihan tekstiä. Tätä salaattia meillä on syöty koko viikko varioiden sitä joka kerta vähän. Pääelementit ovat kuitenkin tomaatit, kurkku, avokado, limemehu, oliiviöljy, merisuola ja pippuri. Punasipuli, fetajuusto, pinaatti, ruohosipuli ynnä muut voivat olla vierailevia tähtiä, mutta pelkillä peruselementeilläkin tämä salaatti on aivan mahtava. Tervetullutta vaihtelua sille jäävuorisalaattihässäkälle jota on väännetty tässä perheessä vuoden jokaisena viikkona jossain muodossa. Kuka tykkää jäävuorisalaatista edes oikeasti (paitsi mieheni)? Ihan kivastihan se rouskuu, mutta eihän se maistu yhtään miltään. Puolet siitä kerästä menee kuitenkin aina roskiin, kun keskiosa maistuu ihan korvavaikulle. Ja kun kuitenkin mietit, että "mistä se voi tietää miltä korvavaikku maistuu?" niin vastaan jo valmiiksi, että olin utelias lapsi.

Pentikin liljantuoksuinen saippua. Taivaallinen! Sain jo hyväksynnän sille, että meille tulee joulun jälkeen samantuoksuiset tuoksutikut. Jee!

Lumiset maisemat päivän muutamana valoisena tuntina.
Onko koira ikinä hauskempi kuin silloin, kun se piehtaroi lumihangessa?   

Uudet rillit. Rikoin entiset samalla viikolla, kun kolaroin auton. Ei tarvinnut tänä perjantaina 13. pv mokailla!
Viimeisten joululahjojen ostoa. Have you been good this year? ;)     


Löysin Matkuksesta kaupan, jonka olisin voinut ostaa tyhjäksi. Meinasin mennä sekaisin ihanuuden paljoudesta, mutta sain sentään koottua itseni ja päädyin lopulta kassalle muutaman suosikin kanssa:Puoti on nimeltään M&M (MetkaTuote & MinDeco), ja nämä taitavat naiset hurmaavat Matkuksessa vuodenvaihteeseen saakka.

Koska en kovasta penkomisesta huolimatta löytänyt "M"-kirjainta toiseen kylppärin koukkuun otin yleispätevän "Rakas" -kyltin. Aika löytö sekin.
Lisäksi hyvän rouvan tapaan ostin jotain kotitalouteen liittyvää; tällä kertaa pesupähkinöitä. Niille hankin myös tuon erittäin söpön pikku pussin. Sain hyvän vinkin, jos haluan yhdistää ekologiseen pyykinpesuun hyvää tuoksua: voin tipauttaa pari tippaa eteeristä öljyä huuhteluainelaatikkoon! Aloin kuitenkin pohtimaan, että värjäisiköhän appelsiiniöljy vaaleita vaatteita? Ehkä kokeilen pähkinöitä ihan tavallisen huuhteluaineen kanssa, tai pistän appelsiinintuoksua tummille pyykeille. Tuoksufriikkinä en osaa kuvitella nauttivani hajuttomasta pyykistä yhtä paljon kuin hyvälle tuoksuvasta.

Tässäpä viimepäivien parhaimmat. Ja nyt pitäisi jo oikeasti olla nukkumassa.

Ihastuttavaa viikonloppua!
PS. Tip tap, tip tap... ylihuomenna on jo kolmas adventti!


 

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät