Vappu vm. 2015

Hyvää vappua! Vielä ehtii toivottaa.

Mies koki, että Suomi pelaisi jääkiekkoa varmasti paremmin, jos hän suorittaisi vappumarssinsa läheiseen kuppilaan, joten rouvalle jäi sopiva rako päivittää vappukuulumisensa kuvin.


Vapun vietto alkoi eilen kokkailuilla, jonka jälkeen pääsimme tyttären kanssa pujahtamaan kaupoille ja torille suunnitelmissa haalia vähän "vappukamaa". Vauvalle lähti mukaan pinniä ja pompulaa (kyllä - jollakulla voi olla niin paljon tukkaa jo kolmekuisena) ja äiskälle ripsaria ja kynsilakkaa.
Tuo ihana ja säihkyvä Essien lakka!! Olen ihastellut sitä joskus aiemminkin, mutta nyt villiinnyin ja sijoitin. Nimi on "A Cut Above". Sipaisin sitä myöhemmin "Fiji" -sävyisen lakan päälle kynsiin, ja varpaidenkynsiin tuputtelin tätä ihan pelkästään. Jos lakkaa sivelee normaaliin tapaan on lopputulos hillitympi, mutta halusin päheät vappuvarpaat. Lopputulos olikin vallan "disko".

Torilta löysin ilmapalloja, simaa ja munkkeja. Saatoinpa ostaa "vauvalle" myös pupunkorvat... Meillä aikuisilla taisi kuitenkin olla niiden kanssa enemmän hauskaa loppupeleissä. Ja hyvä niin; Vuoden Äiti luki kotona pakkauksesta: "Keep away from small children".
Sima osoittautui vähän liian hiivaiseksi, mutta munkit olivat herkkua. Ilmapalloista osa räjähteli pumpattaessa ja osa itsekseen illan aikana aiheuttaen äidille hetkittäisen kuurouden, mutta vauvalle onneksi vain pieniä säpsähdyksiä. Positiivista, ottaen huomioon sen, että nykyään teen kovaäänisiä juttuja "salaa" muksun säikähdettyä blenderiä yksi aamu.

Kuvassa näkyvät Viktor&Rolfin tuotteet sain kaupanpäällisiksi, ja tästä "BONBON" -tuoksusta tulikin vapun -15 virallinen tuoksu. Aloitin suihkugeelillä ja lopetin pisaraan parfyymiä (ihana pullo, muuten...). Ei ehkä heti ensi tuoksaisulla ihan minun juttuni, mutta hetken aikaa iholla lämmettyä tykkään tästä kyllä. Myös eiliset vaatteeni tuoksuivat tänä aamuna hyviltä, kun suihkun jälkeinen vartalovoiteen levitys oli jättäneet tuoksujälkensä niihin. Semmoinen Fazerin parhaat -karkkipussin "kissakarkki" yhdistettynä johonkin kukkaan. Ihan kiva! V&R:n "Flowerbomb´ista" tykkään kuitenkin enemmän.

Ja täytyyhän vappuna syödä mansikoita. Huono vaihtoehto ei ole haudata niitä suklaisen mutakakun syleilyyn. Kolmanneksi pyöräksi pyöräyttelimme minttujäätelöpallerot.
Ja kyllä - tää on tää sama mutakakku jota leivon nykyään joka juhlaan. Helppo ja aina hyvä. Suolaiseksi tarjottavaksi (nakkien ja perunasalaatin lisäksi) kyhäsin kasvispiirakan. Oli herkullista. Salaisuutena noin kilo juustoa sekä oliiviöljyssä paistetut kasvikset (parsa, tuore herkkusieni, kevätsipuli, valkosipuli, paprika, minitomaatti). Pohjana toiminut Myllyn Paras ruis-kaurataikina toi liikaa mieleen kalakukon, josta en välitä lainkaan, mutta olipahan tervellisempi ja kuitupitoisempi.


Maistoipa rouva uutuus-siideriäkin, nimittäin "appelsiinin" makuista. No eipä maistunut appelsiini. Tuli mieleen lukioaikaiset humalat ananaksen makuisella Move-siiderillä. Ei huonoja muistoja, lainkaan, mutta maku ei näköjään nappaa nykyään.


Tänä aamuna pyörittelin bongaamamme ohjeen mukaan graavi- ja kylmäsavulohta maitorahkaan ja sen jälkeen ruohosipuliin. Mausteena pippuria myllystä. Lopputulos oli ihan OK; olisi ehkä maistunut paremmalta turkkilaiseen jugurttiin sekoitettuna. Varhaisperunat sopivat näiden kanssa hyvin. Miehen leikatessa ruohosipulia pölähti tiskipöydälle hetkessä KESÄ. Mikä tuoksu!

Vapputorillakin käytiin. Takki jäi kotiin ja tarkeni pelkällä kerrospukeutumisella. Harvinainen vappusää! Joimme SalaCavalan terassilla juomat ja pörräilimme hetken kojujen lomassa. Ihmettelimme, mitä ylijääville vappupalloille tapahtuu. Suunnittelimme huomista parisuhdepäivää. Vauva nukkui ohi ensimmäisen vapputori-visiittinsä, mutta se ei yllättänyt. Eipähän vilustunut.


   
Nyt äiteilemään.
Nauttikaa illastanne :)Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät