Terkkuja paskan keskeltä

Mitä tapahtuu, kun nukkuu liian pitkään?
No, tulee kärttyisäksi, tietenkin. Ärsyttää, väsyttää, sapettaa, kyllästyttää. Ei ole energiaa eikä mikään huvita. Siis masentaa

Miksi ihminen siis nukkuu liikaa?
Siksi, että mihinkään aikaan herääminen ei tunnu luontevalta. Kun kello soi on torkuttaminen jotenkin niin selkärangassa, ettei edes tajua kuulostella omaa oloaan.

Eilen oli tällainen kakkapäivä. Olin vapaalla, aurinko paistoi ja minua vitutti.
En saanut mitään aikaiseksi. Seinät kaatuivat päälle, mutta en saanut lenkkivaatteita ylle. Allergia (jota minulla ei ole todettu) vaivasi, mutta meillä oli vaan niitä väsyttäviä allergialääkkeitä. Skip.
Illan kruunasi huono leffa (Closed Circuit). Onneksi oli tortilloja ja hyvä seura (se, jonka avaimet käy samaan oveen).

Tänään aamu alkoi vähän eri tavalla.
Kello 07.38: "Ainiin, auto on talon eessä!" - sakkopaikalla. Saman tien ylös sängystä ja silmät sikkurassa aamupissille. Eikun autonsiirtohommiin.
Mutta miespä olikin reipas ja ajoi auton puolestani.

Hmm, kello ei ole edes kahdeksaa ja olen ylhäällä. Eikä edes väsytä! Oli oikea aika herätä.
Takana unta noin 8,5 tuntia. Ilmeisesti täsmälleen se määrä, joka tekee hyvää.
Mutta mitäs mitäs, paska olo jatkuu? Aurinko paistaa, linnut laulaa ja minua vituttaa.

Valivali #1
Voisinpa sanoa, että pääsiäislomani oli levollinen, rauhallinen ja todellista akkujen latailua. Sitä se ei ollut. Se oli bileitä, yltiöpäistä syömistä, liikaa juomista, liikaa suklaata ja liian myöhään valvomista. Lopputuloksena väsymys, morkkis, tummat silmänaluset, muutama lisäkilo, kymmenen finniä naamassa ja maailman epähehkein olo. Onneksi tänään töissä on inventaario; ilmoittaudun mielelläni vapaaehtoiseksi varastoon piiloon laskeskelemaan.

Oli tuo pääsiäinen kuitenkin myös hyvää seuraa, nauramista, pelailua, tanssimista, taivaallista ruokaa ja aurinkoisia kelejä. Kiitos siitä.





Onneksi vappu on jo viikon päästä. On tämän viikonlopun meiningit liian tuoreena mielessä, ja voi oikeasti skipata juhlinnan. Suoraan sanottuna ei voisi vähempää kiinnostaa.

Valivali #2
Miksi koti ei pysy siistinä kuin yhden päivän? Siivoan sen joka aamu ja aina sama juttu. Ja meitä on vain kaksi. En halua edes ajatella millainen se olisi, jos täällä asuisi lapsiakin.
Saan migreenin.

Valivali #3
Olin lähdössä jumppaan. 10 minuuttia ennen jumpan alkamista tajuan, että laukkuni ja tätä myötä kotiavaimeni, peitepuikkoni, kukkaroni ja salikorttini ovat autossa. Siellä autossa, joka on juuri ajettu pois.
*****.
Olisin todellakin kaivannut sitä oikein kunnon rääkkijumppaa, minne olin menossa. Se olisi varmasti auttanut tähän kakkafiilikseen. Mutta kun ei niin ei!
Linnottaudun sitten tänne kotiin. Sotkuiseen kotiin, joka ahdistaa. 

Vuodatan ahdistuksen kyyneleitä sohvannurkassa ja mietin, mistä paha oloni johtuu.

1. Alkoholi
Sumentaa, rumentaa ja lihottaa. Bye bye, punaviini.

2. Suklaa
Niin hyvin olimme erossa pari viikkoa. Jälleennäkemisemme oli himokas, ja nyt oloni on paska. Sokeri on myrkkyä. Heippahei, Kinder-suklaa.

3. Liikkumattomuus
Krapulassa kun on vähän epäterveellistä liikkua. Loistokkaan tuloksellisen viimeviikkoisen paastoilun päättäminen kunnon food fiestaan oli suurtakin suurempi erhe. Päälle urheilun pakoilu ja tässä on lopputulos. Jos maailmanloppu tulisi tällä sekunnilla niin ottaisin sen avosylin vastaan. Saamerin kuntosalikin maksaa 70€ kuussa; kertakäynti on siis lähiaikoina ollut omalla kohdalla sellaista 15-20€:n luokkaa. Aika suolaista.
Paha saa palkkansa. Huono ihminen iltalisät päälle.

Pyhä kolminaisuus! Kun kaikki nämä heittävät häränpyllyä yhtä aikaa, on lopputuloksena kaaos. Sotkuinen koti ja vittuuntunut kotirouva.

Ärähdin eilen kaupassa yhdelle lapselle. Tai no, ärähdin vain mielessäni, mutta mulkaisin tosi pahasti.
Toivottavasti sen äiti ei nähnyt. Tai jos näki, niin toivottavasti tulee saippuakaupoille jonkun muun työvuorolla.
Minusta tulee paska äiti.

Onneksi joskus paskan keskeltä kasvaa kukkasia.



Kommentit

  1. Löysin sattumalta sun blogin, ja olipas "kiva" lukea näitä fiiliksiä muiltakin! Joskus miettii, että miks masentaa kun ei oo edes syytä, mutta juurikin noi kolme (alkoholi, sokeri, liikkumattomuus) aiheuttaa ihan kamalan olon. Tipaton päälle (itellä jo kolmas kk menossa), karkkipäivä kerran viikossa ja urheilua muutama kerta viikkoon, tosin masiksia tuntuu tulevan silti. Mutta kyllä se tästä :) Hyvää kevättä! P.S Kiva blogi sulla muutenkin :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset! Itselläkin tuli oltua nyt vappu raittiina, kun flunssailin, ja olipas kiva herätä ilman rapuloita ja virkeämpänä hyvin nukutun yön jälkeen :) On tullut myös lisättyä vedenjuontia ja hedelmiä, ja heti on parempi olo!

      Kyllä se tästä, tosiaankin, skumppalasi silloin tällöin ei venettä kaada, mutta kohtuus kun pysyy niin pysyy paremmin myös mielenterveys ;)
      Ihanaa kesän odotusta sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Näistä lukijani tykkäsivät