Luomua, luomua

Olen tunnetustikin ahkera kosmetiikan käyttäjä, mikä osittain johtuu kosmetiikkamyyjän työstäni. Ammattinihan tietenkin aikoinaan valikoitui juurikin suuren kiinnostukseni vuoksi.


Kun sitten työnnän iholleni päivittäin kohtalaiset määrät kosteusvoiteita, deodorantteja, meikkiä, saippuoita, shampoita ja hiustenmuotoilutuotteita, olen jo pidempään miettinyt, että tätä kemikaalikuormaa olisi vähennettävä.


Nyt päätin alkaa tuumasta toimeen.
Ekologisena (tai ainakin mielelläni itseni sellaiseksi mieltäisin) ihmisenä aion tietysti käyttää nykyiset putelini pois ennen kuin vilautan pankkikorttiani maksupäätteessä, mutta jatkossa ostamilleni tuotteille olen entistä kriittisempi.


Minulla ei suoraan sanottuna ole mitään kokemusta luomumeikeistä. Käytän The Body Shopin meikkejä (joissa kylläkin on mukana luomuraaka-aineita) jotka haalin työpaikaltani sekä muiden merkkien (Youngblood, Sheer Cover) mineraalimeikkejä. Mineraalimeikit ovat tunnetusti iholle hyväksi; ne hoitavat ihoa samalla kun peittävät. Tämä kuitenkin koskee vain 100% mineraalimeikkejä - esim. mahdollisesti mukana oleva talkki estää kyllä ihoa kiiltelemästä, mutta saattaa tukkia ihohuokosia. Youngblood -merkkistä mineraalimeikkipuuteria parempaa pohjameikkiä saa etsiä! Meikkipohjan toimivuus on minulle niin tärkeä asia, että siinä voin tehdä poikkeuksen; ennen kuin löydän jostain yhtä hyvän luomumeikkipohjan, pysyttäydyn tässä.


Meikinpuhdistustuotteina minulla on ollut TBS:n Nutriganics -ihonhoitosarjaa (luomu); viimeksi voidemainen ja nyt vaahtomainen meikinpuhdistusaine sekä kasvovesi. Tämän sarjan yövoide on myös yksi suosikeistani, varsinkin talvella. Luomu silmämeikinpuhdistusaine on seuraavana hakulistalla. Saa vinkata!

Mádaralta löysin hyvän yrttideodorantin, joka itselläni ainakin pitää melkeinpä yhtä hyvin hikoilua poissa kuin antiperspirantti (en ole kokenut suurta eroa näissä ylipäätänsäkään, vaikka yleensä olen valinnut antiperspirantin - antiperspiranteissa vaan tuppaa olemaan alumiinisuoloja). Muutenkin tämä sarja kiinnostaa luonnonmukaisuudellaan. Seuraavaksi testiin menee hiustenhoitoaine. Shampooni (TBS) kuuluu ympäristöä kunnioittavaan Rainforest -sarjaan ja täyttää kriteerini tarpeeksi hyvin.


Muutenkin tuotteilla, jotka pestään saman tien pois, ei mielestäni tarvitse olla niin tiukkoja luomukriteerejä.
Suihkugeeleissä tykkään saippuattomuudesta - siksi The Body Shopin suihkugeelit ja suihkuvoiteet. Suihkuvoiteita voi paksun koostumuksensa ansiosta käyttää mainiosti apuna myös ihon sheivailussa. Vaikka poispestävien tuotteiden kanssa homma ei olisikaan niin tarkkaa, olisi kiinnostavaa tietää, onko olemassa saippuatonta luomu-suihkugeeliä. Vinkkaa, jos tiedät!


Hajuvettä käytän mieltymyksistäni ja kymmenistä omistamistani pulloista huolimatta suht harvoin - töissä saan olla tuoksujen keskellä muutenkin, ja kesällä auringonvalo aiheuttaa hajuveden kanssa pigmenttihäiriöitä (alkoholi iholla + aurinko = valkoisia läikkiä). Silloin tällöin tuoksua käyttäessäni saa se olla jotain kunnon tavaraa - olisi epäekologista edes haaveilla uudesta parfyymistä (vaikka niin teenkin aina jonkun ihanan uutuuden löytäessäni) kun kotona on kaapit täynnä hajuvesipulloja.


Vartalovoiteita minulla on yhtä paljon kuin hajuvesiä, mutta löytyy minulta myös purkillinen luomukookosöljyä, jota voi käyttää kosteuttamisen lisäksi vaikka mihin, kts. Karita Tykän vinkit: http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288682874731.html 
Huono puoli on se, että tätä levitellessä tulee aina sellainen olo, että hyppään seuraavaksi grilliin ja alan tiristää nahkaani mukavan rapeaksi, mmm... Harvoin muilla ihorasvoilla tulee paistettua lettuja.
Voisikohan kookosöljyä muuten käyttää silmämeikinputsarina...? Vai turvottaiskohan liikaa silmiä (aamulla herään kookospähkinät silmien tilalla)?


Kiinnostaisi tietää kokemuksianne luomumeikeistä. Onko joku kokeillut esimerkiksi Zuii- tai Couleur Caramel -meikkejä? Onko nettitilauskokemuksia? Kuopiossa taidetaan olla vielä aika alkutekijöissä luomukosmetiikan myymisen suhteen.


Kiitos jo valmiiksi vinkkailuistanne ja aurinkoista alkuviikkoa!


-Mrs. T
(PS. Kohta jo vuoden ajan "Mrs"...!)

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät